<
actueel / nieuws

NFF korte film competitie

16 juli 2012

Het Nederlands Film Festival organiseert de zevende editie van de NFF Online Competitie. Filmmakers kunnen korte films van maximaal vijf minuten insturen in de categorieën fictie, animatie, documentaire, videoclip en de nieuwe categorie innovatief.

Filmmakers kunnen hun korte films vóór 1 augustus inschrijven en via YouTube uploaden. De geselecteerde films zijn te bekijken op het NFF-kanaal op YouTube.

De NFF Online Competitie is onderdeel van het Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt in Utrecht. Een vakjury van film- en internetprofessionals bepaalt de winnaars van de UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de TAX-videoclipfonds Videoclip Prijs. Aan deze categorieën is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden. Het Nederlandse publiek kiest de winnaar van de UPC Publieksprijs op basis van stemmen die zij op YouTube uitbrengt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival.

Inschrijven kan via de website.