<
actueel / nieuws

Nieuw design in samenwerking met Zuid-Afrikaanse ontwerpers

27 augustus 2014

Het Common Methods project is opgestart om Nederlandse creatieven te verbinden met Zuid Afrikaanse ontwerpers en fabrikanten rond de drie thema's wonen, ontwerp en productie. Het programma is opgezet om ontwerpers met diverse nationaliteiten en achtergronden met elkaar in contact te brengen en lokale ambachten te implementeren in hedendaagse ontwerp.

De samenwerking van ontwerpers Lio de Bruin en Phil Procter met hun Zuid-Afrikaanse partners Mathew Neilson van Matblac en Natalie Du Toit van Indigi Designs startte zo'n maand geleden. De twee teams gaven in samenwerking met de lokale producenten en makers Woodheads, Bronze Age en Design Afrika vorm aan een serie van elf producten. Deze objecten zijn tussen 15 en 24 augustus in Kaapstad tentoongesteld.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van href='http://m.stimuleringsfonds.nl/nl/toekenningen/1936/kaapstad_world_design_capital_2014_common_methods_craft_in_production'>Eenmalige Open Oproep: deelname manifestaties in Milaan, Kaapstad en Austin.

Beeld: Michael Currin Photography