<
actueel / nieuws

Nieuwe adviescommissieleden

01 juli 2009

Het SfA benoemt per 1 juli 2009 nieuwe adviescommissieleden. Leden kunnen maximaal vier jaar plaatsnemen in een commissie. Afgelopen maanden is gezocht naar nieuwe leden die passen binnen het profiel dat voor elke commissie is beschreven.

Adviescommissie Architectuur
Binnen het profiel ervaringsdeskundige in media en audiovisuele producties wordt Julia van Mourik benoemd. Zij is als onafhankelijk redacteur en programmamaker betrokken bij vele programma's en producties binnen de beeldende kunst, media en vormgeving.
Helena Casanova van Casanova + Hernandez Architecten is benoemd in het profiel van praktiserend architect.
JaapJan Berg is een architectuurhistoricus en brengt academische ervaring mee. Hij heeft een eigen advies- en onderzoeksbureau en geeft daarnaast les op de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Adviescommissie HGIS voor internationale projecten
Voor deze commissie werden een praktiserend architect en een praktiserend stedenbouwkundige gezocht. Beide met internationale ervaring.
Duzan Doepel is architect/compagnon van Doepel Strijkers Architectenen in Rotterdam
Burton Hamfeld was oprichter van S333 en is sinds kort zijn eigen bureau gestart: Burton Hamfeld Architectuur, Stedenbouw, Prototypes in Amsterdam.

Adviescommissie Jaarprogramma's
Catja Edens is benoemd vanwege haar ervaring met publieksmanifestaties in Nederland. Zij heeft onder andere bij architectuurcentrum CAST gewerkt. Tegenwoordig organiseert zij vanuit haar eigen bureau in Rotterdam symposia, debatten, voor onder andere architectuurcentra, de BNA en Archiprix International.
In het profiel ontwerper binnen de architectuur of stedenbouw is Paul Diederen benoemd. Hij is een van de compagnons bij bureau Diederendirrix B.V. uit Eindhoven.