<
actueel / nieuws

Ochtendsessies bij MU

12 oktober 2016

In samenwerking met MU organiseerde het Stimuleringsfonds tijdens de Dutch Design Week 2016 een reeks ochtendsessies over actuele thema's uit de hele breedte van de creatieve industrie, elke dag van 24 t/m 30 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in MU.

On Second Thoughts: Reflecteren op ontwerp
Maandag 24 oktober
Wat zijn nieuwe vormen en alternatieven van reflectie op de ontwerppraktijk? Vijf aanjagers van ontwerpkritiek over de toekomst van kritische reflectie.
agenda-item
verslag

Get involved: Experimenteren in creatieve labs
Dinsdag 25 oktober
De populariteit van innovatielabs, makerspaces, stadslabs en werkplaatsen neemt in Nederland alsmaar toe, maar wat bepaalt nu het succes van deze vrije experimenteerruimten en wat kunnen ze van elkaar leren.
agenda-item
verslag

Practice, practice, practice: Professionaliseren van de ontwerppraktijk
Woensdag 26 oktober
Wat is professionalisering, waarom is het belangrijk en waar liggen de kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van individuele ontwerpers en het ontwerpveld?
agenda-item
verslag

Act & Connect: Netwerken in de creatieve industrie
Donderdag 27 oktober
Een gesprek over de waarde van de infrastructuur tussen organisaties, festivals, platforms en werkplaatsen in de creatieve industrie. Hoe kunnen deze initiatieven nog meer voor elkaar betekenen?
agenda-item
verslag

Research & Design: Positionering van ontwerpend onderzoek
Vrijdag 28 oktober
Met ontwerpend onderzoek ontwikkelen ontwerpers creatieve oplossingen voor maatschappelijke opgaven die vaak zo complex zijn dat andere onderzoeksmethoden ontoereikend zijn. Deze sessie zoomt in op het onderscheidende karakter van deze integrale ontwerpbenadering
agenda-item
verslag

Praktische info
Maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober 2016
10.00 tot 11.30 uur (inloop: 9.30) in MU, Torenallee 40, Eindhoven