<
actueel / nieuws

Ondersteunde projecten op Dutch Design Week

30 september 2014

Tijdens de Dutch Design Week worden verschillende projecten gepresenteerd die ondersteund zijn vanuit de regelingen van het Stimuleringsfonds.

De volgende werken zijn tijdens Dutch Design Week te zien:

Cucalu
Digitale games laten je aan de werkelijkheid ontsnappen en brengen je in een virtuele wereld. Cucalu heeft het tegenovergestelde effect. Dit nieuwe iPhone spel combineert spel en fotografie in de echte wereld. Je krijgt de opdracht een bepaalde vorm te spotten. Die fotografeer je en wordt vervolgens door anderen beoordeeld. Zo maak je een interactieve collage van de werkelijkheid in een virtuele context. Cucalu is een spel dat je verleidt om creatief te zijn.
>> Cucalu op DDW

Aliki van der Kruijs
Het project Weer Blauw is een tastbare uiting van kleur en seizoensveranderingen. In opdracht van het Zuiderzeemuseum ontwikkelde Aliki van der Kruijs in situ een serie stoffen. Het project vond zijn inspiratie in de stoomwasserij van het museum, waar blauwsel en zonlicht lakens bleken. Mode, fotografie, blog en publicatie komen in het eindresultaat samen. Tijdens de Dutch Design Week wordt de serie voltooid met de live productie van een blouse uit de verweerde stof.
>> Weer Blauw op DDW

Harm Rensink
Tijdens een artist-in-residence in Japan onderzoekt Harm Rensink de vormgeving binnen de lokale badcultuur. Hierbij richt hij het onderzoek voornamelijk op natuurlijke warmtebaden. Op basis van het onderzoek maakt de aanvrager een installatie, die getoond zal worden tijdens de Dutch Design Week 2014.
>> Harm Rensink op DDW

Rop van Mierlo
Rop van Mierlo heeft een animatietechniek ontwikkeld waarbij hij inktvlekken door een stapel papier laat vloeien. Iedere laag papier krijgt zo een andere afbeelding. Van Mierlo is voornemend de volgende stap te zetten in deze techniek door verschillende beelden in lagen over elkaar heen te schilderen. Hij onderzoekt in hoeverre het resultaat nog herkenbaarheid heeft en wat het totaalbeeld oplevert. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week.
>> Rop van Mierlo op DDW

Jesse Kirschner
Jesse Kirschner doet onderzoek naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuwe ontwerpmethodiek voor parametrisch ontwerp binnen het 3D printen. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2014.
>> Onderzoek parametrisch ontwerp