<
actueel / nieuws

Open Call Traveling Dialogues, connecting New York, Toronto and Amsterdam

14 maart 2016

Het Stimuleringsfonds roept architecten, vormgevers en makers uit de e-cultuur op een presentatievoorstel in te dienen voor deelname aan de samenwerkende festivals Northside in New York, Endless City in Toronto en het N-festival in Amsterdam. Overkoepelend thema is de wijze waarop de lokale stedelijke condities van invloed zijn op de creatieve industrie. Indienen kan tot en met 14 april 2016.

New York – Toronto – Amsterdam
Op 17 en 18 september 2016 vindt in Amsterdam-Noord de eerste editie van N-Festival plaats; een nieuw festival gericht op culturele uitwisseling tussen steden in Noord-Amerika en Europa op het gebied van opkomende muziek, food-culture, design en innovatie. De programmering wordt gedaan in samenwerking met het Amerikaanse Northside Festival (Brooklyn, New York) en het Canadese Endless City Festival (Toronto).

De Open Oproep maakt het voor ontwerpers en makers mogelijk zich te presenteren tijdens twee of drie van de deelnemende festivals. De festivals kennen elk een inhoudelijk programma met design- and innovation talks waarin makers hun idee, project of verhaal kunnen delen met een publiek van professionals.

'Traveling Dialogue'
Het doel van de presentaties is om een traveling dialogue tussen makers en steden op gang te brengen. De makers worden uitgedaagd om in hun presentatievoorstel in te gaan op de wijze waarop de lokale stedelijke condities van invloed zijn op hun ontwerppraktijk. Wat zijn de voor- en nadelen van het lokale ontwerp- en cultuurklimaat? Wat is de rol en betekenis van innovatie of design in de context van de verschillende steden en wat gebeurt er als ontwerpers hun praktijk verleggen naar een andere stad?

Beoordelingscriteria
Voorstellen moeten betrekking hebben op de Nederlandse stedelijke context, New York en/of Toronto. Van de geselecteerde voorstellen wordt verwacht dat zij een waardevolle bijdrage leveren aan de programmering van ten minste twee van de drie festivals. Sprekers, initiatieven en projecten moeten door hun excellente kwaliteit een bijdrage leveren aan het versterken van het imago van de Nederlandse creatieve industrie in een internationale context.

Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u hier.