<
actueel / nieuws

Open Oproep ADE Sound Lab 2016

03 mei 2016

Het Stimuleringsfonds organiseert in 2016 samen met het Amsterdam Dance Event (ADE) een tweede editie van ADE Sound Lab, dit keer met het thema Frequencies. ADE Sound Lab is een verdiepend programma van dit Amsterdamse festival, gericht op experiment en innovatie op het gebied van geluid, klanksynthese en visualisaties van licht en geluid. Amsterdam Dance Event 2016 vindt plaats van 19 t/m 23 oktober 2016. Tot uiterlijk 13 juni 2016 kan een voorstel ingediend worden.

Oproep
Het Stimuleringsfonds en ADE roepen makers, programmeurs en muzikanten op een projectvoorstel aan te dragen voor ADE Sound Lab 2016. ADE Sound Lab is een meerdaags programma met demonstraties, workshops, performances, een instrumentenmarkt, masterclasses en lezingen. Het resultaat van deze Open Oproep is een tentoonstelling met installaties en performances binnen het ADE Sound Lab programma. Er is ruimte voor onderzoek naar de vertaling van het thema 'frequencies' in brede zin. De focuspunten van de Open Oproep zijn een vertaling van geluid naar licht en de analyse van content van geluid. De ingediende projecten moeten uitermate geschikt zijn voor een presentatie of performance.

De oproep maakt deel uit van het flankerend beleid van de Deelregeling E-cultuur. ADE en het Stimuleringsfonds willen makers de ruimte geven om te experimenteren met nieuwe methodes en technologieën, en de weg vrij maken voor presentaties op andere (internationale) festivals.

Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u hier.