<
actueel / nieuws

Open Oproep Deelname Gamescom

24 maart 2016

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Dutch Games Association roepen makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen voor deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2016. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen op een demoplek in het open gedeelte van het paviljoen. Deze oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie van deelname aan deze beurs.

De Gamescom Keulen is de belangrijkste beurs in Europa op gamesgebied, waar niet alleen Europeanen maar ook bezoekers uit Azië en Noord-Amerika op af komen. De Gamescom kent een consumentenonderdeel en een B2B-deel. Hierdoor is de Gamescom een ideale plek voor mensen in de gamesindustrie om nuttige contacten op te doen.

De Dutch Games Association organiseert ook dit jaar het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom. Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association werken samen met Control Magazine en Dutch Game Garden aan een programma voor jonge makers ter voorbereiding op de Gamescom. In samenwerking met Control Magazine verzorgt het Stimuleringsfonds een internationaal tijdschrift over independent games uit Nederland en de geselecteerde deelnemers.

Indienen
Het voorstel kun je t/m donderdag 28 april 2016 indienen via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Vraag tijdig je inloggegevens voor de online aanvraagomgeving aan en raak vertrouwd met het aanvraagformulier. Het valideren van een nieuw gebruikersaccount kan tot maximaal 1 werkdag duren.

Lees hier meer over deze Open Oproep en hoe hiervoor in te dienen.