<
actueel / nieuws

Open Oproep Deelname GDC San Francisco 2016

03 september 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen dat gericht is op deelname aan het Local Multiplayer event tijdens Game Developers Conference 2016 in San Francisco (14 - 18 maart 2016). Stuur de game, inclusief motivatie, uiterlijk 19 oktober in. Deze Oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor deelname aan de GDC.

De GDC San Francisco is het langstlopende gamesindustrie evenement voor professionals ter wereld. Daarnaast is GDC één van de eerste zakelijke congressen die zich ook op de independent games is gaan richten. In 2015 is GDC met ruim 26.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement wereldwijd voor professionals uit de gamesindustrie. Het belangrijkste onderdeel van de GDC is het congres, waar in één week tijd bezoekers deelnemen aan meer dan honderden sessies, panels en tutorials.

Tijdens de GDC San Francisco 2016 organiseert het Stimuleringsfonds onder andere een Local Multiplayer event en Prototype Showcase om de Nederlandse gamesindustrie te ondersteunen en te profileren. Op een locatie nabij het congrescentrum biedt het fonds een presentatieplek tijdens het Local Multiplayer event aan voor maximaal tien gamedevelopers. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen tijdens dit event, ondersteuning in de reis- en verblijfskosten en een toegangspas voor de Indie Summit tijdens de GDC San Francisco. Voorafgaand aan de GDC wordt een pitchtraining voor de deelnemers georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure.