<
actueel / nieuws

Open Oproep Deelname South by Southwest 2016

29 september 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op de programmaonderdelen 'Interactive' of 'Digital Domain' van het South by Southwest festival (SXSW) 2016. Het fonds stelt in totaal tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project. De Open Oproep is gefaseerd in twee deeloproepen; één oproep voor de Panel Picker en één oproep voor de overige programmaonderdelen. Voorwaarde voor ondersteuning is dat het voorstel wordt geselecteerd door de SXSW-festivalorganisatie.

SXSW2016 vindt plaats van 11 tot en met 20 maart 2016 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie.

Oproep
De Open Oproep van het Stimuleringsfonds is in eerste instantie gericht op interessante voorstellen van Nederlandse deelnemers aan het Interactive programma dat plaatsvindt van 11 tot en met 15 maart 2016, en het Digital Domain programma dat onderdeel is van het Filmprogramma en gelijktijdig plaatsvindt. De Open Oproep is opgedeeld in twee indienmomenten. De eerste sluitingsdatum was uitsluitend gericht op de Panel Picker voor het Interactive programma en sloot op 24 juli 2015. De tweede ronde is gericht op de overige programmaonderdelen, en sluit op 11 november 2015.

Voorwaarde voor daadwerkelijke ondersteuning is dat uw project eveneens is of wordt geselecteerd door de SXSW-organisatie. U kunt een voorstel indienen voor één van de onderstaande programmaonderdelen:
• deelname aan de conferentie (panels/sessies/talks) voor de onderdelen Interactive en Digital Domain
• deelname aan het Accelerator programma
• deelname aan de Interactive Trade Show
• deelname aan een van de award competities

Lees hier meer over deze Open Oproep en hoe hiervoor in te dienen.