<
actueel / nieuws

Open Oproep Residency Arita, Japan 2019

14 juni 2018

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds bieden in 2019 opnieuw gezamenlijk twee residency perioden aan in de Japanse keramiekregio Saga. De fondsen roepen ontwerpers en kunstenaars op om hiervoor uiterlijk 6 augustus 2018 een voorstel in te dienen.

Deze oproep is beëindigd

De werkperiode in Japan biedt aan veelbelovende kunstenaars en ontwerpers de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en hun eigen werk te ontwikkelen, waarbij er een intensieve wisselwerking moet ontstaan met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Een belangrijk uitgangspunt van deze residency is om speciale technieken te leren binnen de oudste keramische industrie van Japan en deze in het eigen werk toe te passen.

aanleiding
Het ontwerpersduo Scholten & Baijings en de Japanse ontwerper Teruhiro Yanagihara hebben in samenwerking met het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie deze residency opgezet om cross-overs en experiment te stimuleren en nieuwe samenwerkingen tussen Nederlandse kunstenaars & ontwerpers en Japanse porseleinproducenten te initiëren.

Lees hier meer over deze open oproep en hoe hiervoor in te dienen.

interview met deelnemer 2016 Floris Wubben
In 2016 werd het project Man and Machine van productontwerper Floris Wubben uit 66 aanvragen geselecteerd voor de Open Oproep Residency Arita, Japan. We vroegen Wubben wat de residency in Arita hem heeft gebracht. Lees hier het interview.