<
actueel / nieuws

Open Oproep Residency Van Doesburghuis 2021

01 juli 2021

Het Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden voor de winter 2021 en het voorjaar 2022 een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs.

Let op: deze oproep is beëindigd.

In de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp kunnen makers en beschouwers, van regisseur tot curator, scenarioschrijver tot onderzoeker, architect tot maker van digitale cultuur op het gebied van film, ontwerp en digitale cultuur onderzoek doen, ideeën uitwerken of nieuw werk maken.

Met deze oproep worden twee werkperioden van vier maanden aangeboden. In het verlengde van Theo en Nelly's interdisciplinaire praktijk en veelzijdige kunstenaarschap is een samenwerking met een aanvrager binnen een andere discipline ook mogelijk.

De verblijfsperioden die worden aangeboden zijn:

7 november 2021 t/m 1 maart 2022
6 maart t/m 26 juni 2022

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten, het Mondriaan Fonds en het Letterenfonds bieden sinds 2017 via open oproepen gezamenlijk een residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon-Val-Fleury/Parijs waar makers hun artistieke praktijk verder kunnen ontwikkelen. Het Mondriaan Fonds treedt op als penvoerder van de aanvraagprocedure. Aanvragen kunnen tot en met 7 augustus 2021 worden ingediend bij het Mondriaan Fonds.

voor wie?
Makers en beschouwers in de disciplines film, ontwerp en digitale cultuur kunnen een voorstel indienen. Het is mogelijk om als individuele aanvrager of als duo (twee makers, of een maker en een beschouwers, die structureel gezamenlijk werk maken) aan te vragen. Samenwerkingsverbanden kunnen als (gelegenheids-)duo worden beschouwd, als ze voor de werkperiode een gezamenlijk plan indienen dat tot één resultaat leidt. Tenminste één maker of beschouwer van het duo is werkzaam binnen de film, ontwerp- en/of digitale cultuursector. Let op: bij aanvragen van duo's of samenwerkingsverbanden moet ieder afzonderlijk een formulier invullen.

Op aanvragen in de discipline film zijn de voorwaarden/ reglementen van het Filmfonds van toepassing.
Op aanvragen in de discipline ontwerp en digitale cultuur zijn de voorwaarden/ reglementen van het Stimuleringsfonds Creatieve industrie van toepassing.

Lees hier meer over de oproep en hoe hiervoor in te dienen.