<
actueel / nieuws

Open Oproep Talentontwikkeling in Internationale Context 2016

27 juni 2016

Vier beurzen voor internationale talentontwikkeling

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voert in de jaren 2014-2016 in opdracht van het ministerie van OCW het programma Talentontwikkeling in Internationale Context uit. Het programma Talentontwikkeling in Internationale Context is gericht op de verdieping van de artistieke en professionele ontwikkeling van ontwerpers en makers die behoren tot de top van de creatieve industrie (digitale cultuur, vormgeving, architectuur). In 2016 schrijft het Stimuleringsfonds voor de derde en laatste maal een Open Oproep uit in het kader van dit programma.

Ontwerpers, vormgevers, makers, critici en/of curatoren die tot de internationale top behoren kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage van maximaal € 25.000. Voorwaarde voor ondersteuning is de samenwerking en presentatie met een internationale instelling, organisatie of bedrijf met een uitstekende reputatie. In het kader van deze Open Oproep moet de maker of ontwerper van Nederlandse afkomst zijn en/of een praktijk hebben die in Nederland is geregistreerd.

De aanvraag kan tot en met woensdag 17 augustus 2016 worden ingediend bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u hier.

Foto: 'Aarde' van Claudy Jongstra (Nederland, 1963), een onderzoek naar mineralen voor een sculpturale wandinstallatie voor het Museum of Modern Art in San Francisco. Fotografie: Matt Kursh