<
actueel / nieuws

Openbare Stadskamer

15 juni 2011

In april 2010 is de Stadskamer naar het winnende ontwerp van UMAA in Bergen op Zoom geopend. UMAA uit Amsterdam won de prijsvraag van de BNA Kring West-Brabant voor een kiosk op het Pastoor Joorenplein in Bergen op Zoom. Voor de voorbereiding van de prijsvraag ontving de BNA Kring subsidie van het SfA.

In de openbare ruimte is er te weinig aandacht voor kleine gebouwen. Dit was aanleiding voor de BNA Kring West-Brabant om de kiosk en zijn context centraal te stellen in een prijsvraag. In 2008 riep de BNA Kring West-Brabant op ontwerpvoorstellen in te dienen voor een kiosk met daarin een openbaar toilet en een abri voor het Pastoor Joorenplein in Bergen op Zoom.

UMAA
Het idee voor de Stadskamer van UMAA is een 'alles onder een dak' waarin een bushalte, een loempiaverkoper en een toilet zijn gevestigd plus de beheerder van de fietsenstalling op het Pastoor Joorenplein. De Stadskamer bestaat uit twee kiosken die wordt verbonden met een openbare tribune waar wachtende busreizigers gebruik van kunnen maken.

Subsidieaanvraag
In de Basisregeling kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor de voorbereiding van een prijsvraag. Meer informatie over de verschillende Deelregelingen vindt u op de website van het SfA. Voor vragen kunt u contact opnemen met de stafmedewerkers.

UMAA