<
actueel / nieuws

Oproep prijzen design- en architectuurkritiek

26 november 2013

Ter viering van de architectuurkritiek en ter stimulering van de ontwerpschrijfkunst organiseren ArchiNed en Designplatform Rotterdam de Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek. Deelname staat open voor iedereen die een artikel heeft geschreven over een aspect van het ontwerpklimaat, indienen kan nog t/m 6 december.

De Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek worden tweejaarlijks uitgereikt aan voorbeeldstellende kritieken op het gebied van design en architectuur in de Lage Landen die bijdragen aan een levendig ontwerpklimaat.

Deelname staat open voor iedereen die een artikel heeft geschreven over een aspect van het ontwerpklimaat (in de breedste zin van het woord). De tekst dient Nederlands- of Engelstalig te zijn. Auteurs kunnen eigen teksten insturen of artikelen kunnen door anderen worden genomineerd. De artikelen dienen tussen 1 oktober 2011 en 6 december 2013 gepubliceerd te zijn (druk of online). Een hoofdstuk in een boek mag beschouwd worden als artikel.

De deskundige jury zal maximaal zes teksten nomineren, drie architectuurkritieken en drie designkritieken. De teksten zullen gepubliceerd worden op de website ontwerpschrijfkunst.org. De auteurs van de winnende teksten ontvangen eer en roem, een prijzengeld en hun teksten zullen tevens gepubliceerd worden op ArchiNed, op de website van Designplatform Rotterdam en op Dots Magazine.

De winnaars van de Simon Mari Pruysprijs voor designkritiek en van de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek zullen bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar van 2014.

Dit project werd ondersteund vanuit de Deelregeling Activiteitenprogramma's: >> Pruys-Bekaertprogramma 2013

website

www.ontwerpschrijfkunst.org