<
actueel / nieuws

Play Khayelitsha, Kaapstad

06 juli 2014

Het citygaming-initiatief Play Khayelitsha daagt stakeholders uit om van een township een echte stad te maken. Van 8 tot en met 15 juli speelden de gemeente Kaapstad, lokale NGO's die actief zijn in Khayelitsha, land- en huiseigenaren in KDB, informele handelsorganisaties en meer geëngageerde spelers Play Khayelitsha. 'Game Room Play Khayelitsha' is een onderdeel van World Design Capital Cape Town 2014.

Khayelitsha, het Xhosa woord voor 'ons nieuwe huis', is de op een na grootste township van Zuid-Afrika en maakt deel uit van Kaapstad. Ondanks dat de jonge bevolking van Khayelitsha streeft naar het verbeteren van hun leefomgeving, worstelt de gemeenschap in het Khayelitsha Business District (KDB) met het verbeteren van de omgeving. Het proces wordt vertraagd door grote stukken land die blijven leegstaan, beperkte infrastructuur en het gebrek aan investeringen.

Worden het de gepassioneerde lokale zakenmensen die het lege hart gaan redden? Of wordt het de overheid die zoekt naar betere samenwerkingen met lokale organisaties? Of een Chinese investeerder die besluit om een risico te nemen in Khayelitsha? Of worden het de stedelijke ontwikkelaars met hun innovatieve zone regels?

Van 8 tot en met 15 juli speelden de gemeente Kaapstad, lokale NGO's die actief zijn in Khayelitsha, land- en huiseigenaren in KDB, informele handelsorganisaties en meer geëngageerde spelers het citygaming initiatief 'Play Khayelitsha'. 'Game Room Play Khayelitsha' is ook een programmaonderdeel van World Design Capital Cape Town 2014. Dit is gevestigd in het Department of Design, een initiatief van het Nederlands Consulaat in Kaapstad.

Projectpartners
Play Khayelitsha is een citygaming-initiatief van Play the City en het African Centre for Cities (ACC) met steun vanuit het stadsbestuur van Kaapstad, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken en het Nederlands Consulaat in Kaapstad.