<
actueel / nieuws

Podcastserie met deelnemers Architectuur Biënnale Venetië 2018

17 juli 2018

De podcastserie Useful Life onderzoekt de effecten van automatiseringsprocessen op ons hedendaags werk, ons lichaam en de ruimtes die we bewonen. De gesprekken zijn opgenomen tijdens de Architectuur Biënnale Venetië 2018. In de tentoonstelling WORK, BODY, LEISURE in het Nederlandse paviljoen gingen René Boer (Failed Architecture) en Arif Kornweitz (Ja Ja Ja Nee Nee Nee) in gesprek met deelnemende architecten en ontwerpers.

Een van de uitgangspunten van de gesprekken is dat deze automatiseringsprocessen menselijke lichamen en ruimtes overbodig maken. Automatiseringsprocessen kunnen deze entiteiten echter ook nieuw leven inblazen of nieuwe entiteiten creëren. René Boer en Arif Kornweitz onderzochten dit thema in gesprekken samen met deelnemers en gasten van de biënnale. De gesprekken, opgenomen en beschikbaar als podcastserie, vangen de energie, dynamiek en rijkdom aan ideeën die circuleerden tijdens de previewdagen van het Nederlandse paviljoen.

  • 1. Een gesprek met Hamed Khosravi, Taneha Kuzniecow Bacchin, Filippo LaFleur over toekomstscenario's voor een slimme en intelligente haven:
  • 'The Port and the Fall of Icarus' van Northscapes Collective (Hamed Khosravi, Taneha Kuzniecow Bacchin, Filippo LaFleur). Foto: Daria Scagliola

  • 2. Een gesprek tussen curator Arif Kornweitz, architect Liam Young en designer en onderzoeker Simone Niquille over digitale lichamen en ruimtes:
  • De installatie 'Renderlands' van Liam Young in het Nederlands paviljoen. Foto: Daria Scagliola

  • 3. Architect René Boer spreekt met ontwerper Giuditta Vendrame en kunstenaar Giulio Squillacciotti, initiatiefnemers van het project 'Shore Leaves'.
  • 'Shore Leaves' van Giuditta Vendrame, Paolo Patelli & Giulio Squillacciotti.


  • Beluister hier de 6 andere podcasts die zijn opgenomen.

    Foto bovenaan: Ja Ja Ja Nee Nee Nee tijdens preview dagen Architectuur Biënnale Venetië in het Nederlands paviljoen met thema WORK, BODY, LEISURE. Foto: Daria Scagliola.