<
actueel / nieuws

Presentatie nieuwe Code Diversiteit & Inclusie

24 september 2019

Op 1 november 2019 vindt de presentatie van de nieuwe Code Diversiteit & Inclusie plaats en worden de jaarlijkse &Awards uitgereikt tijdens het event Beeld & Storm in het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum in Den Haag.

In 2018 is het Actieplan Cultuur & Creatief Inclusief ingevoerd, dat nu voortleeft in de nieuwe Code Diversiteit & Inclusie. De Code Diversiteit & Inclusie is een belangrijk onderdeel van het Actieplan Cultuur & Creatief Inclusief. Minister Van Engelshoven zal op 1 november 2019 de nieuwe code in ontvangst nemen.

inzending &Awards
Organisaties kunnen zich tot 6 oktober 2019 aanmelden voor de &Award. De prijs voor een organisatie die met succes stappen heeft gezet om de culturele en creatieve sector inclusiever te maken. Wat doe je als organisatie om van inclusie een vanzelfsprekende norm te maken? Winnaars dingen mee naar de &Award en een geldbedrag van € 20.000. De Jury bestaat dit jaar uit Vincent Bijlo, Remco Dongor, Mylo Freeman, Shehera Grot en Zoë Papaikonomou.

Dit jaar kunnen ook individuen voor een &Award worden voorgedragen. Tijdens hét event Beeld & Storm over inclusie wordt op vrijdag 1 november een individuele professional uit de culturele sector of creatieve industrie beloond met de &Award persoonsprijs. Ken jij een collega of een relatie die in 2019 een verschil heeft gemaakt, bruggen bouwt en groepen bij elkaar brengt? Nomineer diegene die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Naast de &Award krijgt de winnaar een geldbedrag van € 5.000.