<
actueel / nieuws

Programma Stimuleringsfonds tijdens Salone del Mobile

02 april 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is aanwezig tijdens Salone del Mobile van 14 - 19 april, een van de belangrijkste internationale beurzen voor interieur- en productontwerp. Het fonds ondersteunde meer dan 30 ontwerpers en collectieven om zich te presenteren op verschillende locaties in Milaan. Het openingsmoment vindt plaats door directeur Janny Rodermond tijdens de opening van de tentoonstelling 'Eat Shit' van Design Academy Eindhoven. Daarnaast organiseert het fonds in samenwerking met de Design Academy een inhoudelijk programma in de vorm van een serie Breakfast Talks.

Opening 'Eat Shit' en '30 designers'
Op woensdag 15 april bent u om 11.00 u van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling 'Eat Shit' door Thomas Widdershoven, directeur van Design Academy Eindhoven & Marije Vogelzang, hoofd van de nieuwe afdeling Food & Non Food van DAE. Aansluitend zal directeur van het Stimuleringsfonds Janny Rodermond ingaan op de selectie van 30 ontwerpers, die zich met ondersteuning van het fonds presenteren op verschillende locaties in Milaan. Deze Nederlandse ontwerpers lopen voorop in het ontwikkelen van een breder creatief bewustzijn dat bijdraagt aan een prettige en bewuste leefomgeving. De ondersteunde projecten laten een grote diversiteit aan talent en ideeën zien. Meer informatie over '30 designers' vindt u hier.
Locatie: Ventura Lambrate, op de kruising van via G.Crespi en via dei Canzi.

Breakfast Talks
In de afgelopen jaren ontwikkelde de Design Academy Eindhoven de gezonde traditie om de drukke dagen tijdens de Salone del Mobile te beginnen met een Breakfast Talk. Ook dit jaar ondersteunde het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie dit evenement. Op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 april van 10.00 tot 11.00 u kunt u onder het genot van een ontbijt en kop koffie aanschuiven bij gesprekken met internationale gasten en ontwerpers zoals designer Daisy Ginsberg (onderzoeker RCA Londen), voedselontwerper Marije Vogelzang (Hoofd Food & Non Food DAE), ontwerper Arne Hendriks (over de Pigeon Fertilizing tower) en de Britse filosoof Julian Baggini (microphilosophy). U bent van harte welkom. Het programma van de Breakfast Talks vindt u hier.
Locatie: Ventura Lambrate, op de kruising van via G.Crespi en via dei Canzi.

Tentoonstelling 'Eat Shit' van Design Academy Eindhoven
Design Academy Eindhoven presenteert dit jaar 'Eat Shit' op de Salone del Mobile, de eerste tentoonstelling van de nieuwe afdeling Food Non Food. De hele afdeling, 18 studenten en hun docenten, is speciaal voor deze designweek overgeheveld naar Milaan. Tijdens deze deels tentoonstelling, deels openbaar laboratorium gaat de afdeling in de politiek over het hoe, waar en waarom van eten. De openingstijden zijn van 10.00 - 20.00u. (op zondag tot 18.00u.). Meer informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.
Locatie: Ventura Lambrate, op de kruising van via G.Crespi en via dei Canzi.