<
actueel / nieuws

Rebuild by Design

03 september 2013

De Nederlandse creatieve industrie is goed vertegenwoordigd bij het ambitieuze project Rebuild by Design in de VS. Dit cross-sectorale project wil innovatieve planning en ontwerpoplossingen vinden voor de regio's die werden verwoest door orkaan Sandy.

Op 20 juni 2013 schreef de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force, de groep die van de federale overheid de opdracht kreeg om de wederopbouw te leiden in de gebieden die werden verwoest door de storm, een designwedstrijd uit. Rebuild by Design bestaat uit meerdere fasen. Dit ambitieuze project combineert de kennis van vormgevers, planologen, onderzoekers en ingenieurs om oplossingen te formuleren voor regio's die zijn getroffen door Sandy, maar die tegelijk toepasbaar zijn op andere stedelijke gebieden. Tien multidisciplinaire team zijn naar aanleiding van de competitie gevormd. Ze beginnen vanaf nu aan de tweede fase van het project: een intensieve samenwerking onder leiding van het New York University's Institute for Public Knowledge.

Vijf van de tien teams maken gebruik van de expertise uit de Nederlandse creatieve industrie en Nederlandse civiele partners:

Team BIG: One Architecture (water & urban planning).
One Architecture wordt door het Stimuleringsfonds ondersteund vanuit de Deelregeling Internationalisering.
Team Interboro Partners: TU Delft, Bosch Slabbers, H+N+S en Palmbout Urban Landscapes.
Team MIT/CAU + Dutch Delta Collective: Dutch Delta Collective door ZUS met De Urbanisten, Deltares, 75B, en Volker Infra Design.
Team OMA: OMA en Royal Haskoning DHV.
Team WXY/ West 8: West 8 Urban Design & Landscape Architecture met ARCADIS Engineering.

Voor meer informatie over de teams en het project, zie rebuildbydesign.org

Rebuild by Design is een project van de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force, in samenwerking met het Institute for Public Knowledge New York University, Municipal Art Society of New York, Regional Plan Association en het Van Alen Institute en wordt geadviseerd door het National Endowment for the Arts.

Foto: Matthew Kraus

website

rebuildbydesign.org