<
actueel / nieuws

Registratie bijeenkomst Interact

22 november 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Platform Werkplaatsen en bkkc organiseerden in samenwerking de bijeenkomst Interact om de samenwerking tussen werkplaatsen en onderwijs-instellingen vanuit verschillende invalshoeken te belichten.

Dick Rijken (directeur STEIM en lector aan de Haagse Hogeschool), Ward van der Houwen (ontwerper en werkzaam aan de TU/e) en Jurgen Bey (directeur Sandberg Instituut en vormgever) boden ieder vanuit hun eigen perspectief een nieuwe visie op de betekenis van ontwerp, kunst en (kunst)onderwijs en de cruciale rol die werkplaatsen binnen dit veld kunnen spelen. In aanwezigheid van ontwerpers, kunstenaars, (vertegenwoordigers van) onderwijsinstellingen en de werkplaatsen zelf werden de werkplaatsen als dé plekken voor experiment en onderzoek verkend. Onderzoek en experiment naar vorm en materiaal, maar ook onderzoek naar de betekenis en toepassing van artistieke en ambachtelijke producties staan centraal in de toekomst van de creatieve industrie.

De werkplaatsen creëren verbindingen tussen ontwerp en vormgeving, tussen traditionele en nieuwe technieken, tussen makers en opdrachtgevers uit wetenschap en bedrijfsleven. Het fonds ziet dat de werkplaatsen daarom een belangrijke schakel vormen in het werkveld van de creatieve industrie.

Bekijk hier de registratie van de bijeenkomst. Registratie: Citytv
Fotografie: Hanneke Wetzer
  • Bijeenkomst Interact onder begeleiding van Ranti Tjan, directeur Europees Keramisch Werkcentrum

  • Mary-Ann Schreurs, wethouder Innovatie, Design, Cultuur en Openbare Ruimte, Eindhoven

  • Spreker Dick Rijken, directeur STEIM en lector aan de Haagse Hogeschool

  • Presentatie van Ward van der Houwen, ontwerper en werkzaam aan de TU/e

  • Spreker Jurgen Bey (directeur Sandberg Instituut, oprichter Studio Makkink en Bey) presenteerde een open-onderzoeksproject dat moet leiden tot een concrete samenwerking tussen bedrijfsleven, instellingen en overheid.