<
actueel / nieuws

Rentevrije lening aanvragen bij het Materiaalfonds

25 februari 2015

Sinds 2014 is er een samenwerking tussen het Stimuleringsfonds en het Materiaalfonds. Ontwerpers die subsidie krijgen kunnen zonder extra toetsing een rentevrije lening van het Materiaalfonds ontvangen. Ook zonder een toekenning van het Stimuleringsfonds kunnen ontwerpers bij het Materiaalfonds terecht. De leningen zijn bedoeld voor allerlei projecten, zoals een expositie, een presentatie op bijvoorbeeld de Salone del Mobile in Milaan, een nieuwe collectie, een publicatie, een prototype of materiaalonderzoek. De eerstvolgende deadline is 13 september 2015.

Afgelopen jaar ontving modeontwerper Anne de Grijff steun van het Materiaalfonds in de vorm van een renteloze lening van 8.000 euro voor het uitwerken van haar huisstijl. Hiermee kon De Grijff fysieke communicatiemiddelen, zoals label, briefpapier, verpakkingsmateriaal en presentatiemateriaal verder ontwikkelen. 'Ik wilde een eigen huisstijl opbouwen met een op maat gemaakte visuele taal die de identiteit van mijn werk versterkt en herdefinieert', geeft De Grijff aan. 'Dit heeft geleid tot een heel nieuw tekensysteem, toegepast in het logo, website en fysieke communicatiemiddelen zoals presentaties, verpakkingsmateriaal en visitekaartjes. De nieuwe beeldtaal ontleent elementen aan mijn werk, functioneert als een representatie van mijn wereld en geeft het een iconografische identiteit. De ontworpen tekens kunnen uiteindelijk in de kledingstukken worden verwerkt, waarbij er geen onderscheid meer is tussen huisstijl en product.' Terugbetaling van de lening start na 12 weken, verdeeld in termijnen over een periode van 3 jaar.

Ook een lening aanvragen? Kijk dan voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.materiaalfonds.nl. Op de website staan veel projecten die mede door het Materiaalfonds gefinancierd zijn. Anne de Grijff ontving eerder ook ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie vanuit de Deelregeling Vormgeving voor haar onderzoek naar de gangbare werkwijze bij de totstandkoming van een huisstijl en merkidentiteit.

website

www.materiaalfonds.nl