<
actueel / nieuws

Ronde 2: Open Oproep Bouwen aan talent 2021 voor ervaren ontwerpbureaus

09 augustus 2021

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt ervaren ontwerpbureaus binnen de disciplines architectuur, vormgeving en digitale cultuur en alle mogelijke crossovers die, met een bijdrage van het fonds, een samenwerkingstraject voor een periode van ongeveer drie maanden willen aangaan met een talentvolle, startende maker of ontwerper. In deze tweede ronde, die open staat tot en met 13 september 2021, kunnen ontwerpbureaus een onderzoeksvoorstel indienen. Er is ruimte om 69 ontwerpbureaus te ondersteunen.

Let op deze oproep is beëindigd. Beide rondes zijn afgerond en gesloten.

Het Stimuleringsfonds biedt met deze oproep de mogelijkheid aan ervaren ontwerpbureaus om samen met startende makers en ontwerpers te werken aan actuele vraagstukken en ontwerpopgaven. Het traject betreft een werkperiode van drie maanden, waarbij het ontwerpbureau en de starter direct samenwerken om een specifiek onderwerp verder uit te diepen. De aanvraag is relatief makkelijk en snel op te stellen.

Vanaf begin oktober kunnen de startende ontwerptalenten – die maximaal 4 jaar werkzaam zijn in de creatieve industrie – middels een nieuwe open oproep op de geselecteerde onderzoeksvoorstellen inschrijven. Daarna wordt door een externe adviescommissie een match tussen bureau en ontwerper gemaakt. Het fonds verstrekt dan een subsidie aan zowel het ontwerpbureau als de startende ontwerper.

indienen
Ontwerpbureaus kunnen tot en met 13 september indienen.

Lees hier meer over deze oproep en hoe hiervoor in te dienen.