<
actueel / nieuws

Save the dates: Erfgoed en Ruimte dit najaar

22 augustus 2018

De impact van energietransitie en klimaatadaptatie vormt het centrale gespreksonderwerp in een aantal publieke evenementen die dit komende najaar op de agenda staan. Het fonds geeft de onderzoeksteams binnen het Ontwerpprogramma Erfgoed en Ruimte de gelegenheid om hier hun inzichten, lessen en eerste resultaten te delen met professionals en publiek. We nodigen u van harte uit. Zet de data alvast in uw agenda en houd de communicatiekanalen van het fonds in de gaten voor nadere details!

Dutch Design Week 2018
20 t/m 28 oktober in Eindhoven
9 dagen lang presenteren 2500 ontwerpers op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen voor uiteenlopende actuele opgaven. Binnen dit kader vinden er verschillende verdiepende lezingen en debatten plaats door de gehele stad.

Dag van de Stad – De stad in balans
maandag 29 oktober in de Wagenwerkplaats Amersfoort
Op de Dag van de Stad 2018 komen ruim 2.000 mensen bij elkaar die in Nederland werken aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio's. In tien verschillende gebouwen worden lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd die verband houden met het overkoepelende thema 'de stad in balans'.

Wethoudersmanifestatie - 'Grensverleggers. Wonen, werken, leven, met zorg en energie'
donderdag 29 november in Villa Jongerius Utrecht
De manifestatie 'Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie' laat op allerlei manieren voorbeelden zien van grensverlegging, grensverruiming en grensvernauwing. Er komen vele mensen aan het woord die hier even zovele antwoorden op hebben, reflectie op bieden en inspirerende projecten hebben opgezet.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Werkconferentie Erfgoed en Ruimte
maandag 3 december in de Van Nelle Fabriek Rotterdam
De dag is gevuld met hooggeplaatste gasten, inspirerende sessies en volop gelegenheid om te doen, netwerken uit te breiden en integrale ideeën uit te werken. Kortom aan de slag te gaan voor het Nederland van morgen in samenwerking met professionals uit verschillende vakgebieden, zoals cultuurhistorie en ontwerp.


  • Foto bovenaan: Maarten van Haaff