<
actueel / nieuws

Selectie Festivals

06 april 2016

Festivals nemen een bijzondere positie in binnen de creatieve industrie. Door de mengvorm van optredens, presentaties, workshops en debatten geven ze in een kort tijdsbestek inzicht in de nieuwste ontwikkelingen.

Uitslag eerste ronde 2016
De ronde heeft geleid tot het honoreren van 7 festivals. Op het gebied van architectuur is één voorstel gehonoreerd, op het gebied van e-cultuur zijn vijf voorstellen gehonoreerd en op het gebied van vormgeving is één voorstel gehonoreerd. Van de gehonoreerde aanvragen zijn drie aanvragen specifiek gericht op de eerste onderzoeksfase.

De commissie sprak onder meer haar waardering uit voor een diverse programmering, een experimentele opzet, nieuwe formats en verdiepende thema's. De inhoudelijke toegevoegde waarde van het festival voor het vakgebied ten opzichte van bestaande projecten was daarbij van groot belang. Daarnaast heeft de commissie tevens gelet op de mate van uitwerking van het voorstel en in hoeverre de beschreven ambities worden vertaald naar concrete activiteiten.
De adviescommissie heeft ook meegewogen in hoeverre de programma's gezamenlijk of in samenhang een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de procedure festivals.

De volgende festivals worden in 2016 met ondersteuning van het fonds ontwikkeld en uitgevoerd:

STRP - STRP makes sense of technology
Grenzeloos Geluid - Afluisteren
Media Art Friesland - LUNA
Walk the Line - Borders Sessions Festival
Impakt - if Value, then Copy
Rotterdamse Dakendagen
KLIK! - KLIK! Amsterdam Animation Festival 2016

Rondes in 2016
De Procedure Festivals heeft in 2016 nog twee rondes. De eerstvolgende sluitingsdatum is op 25 mei. De laatste ronde in 2016 sluit op 14 september.

Voor meer informatie zie de pagina Procedure Festivals.