<
actueel / nieuws

Selectie Open Oproep ADE Sound Lab

17 juni 2015

Het Stimuleringsfonds organiseert samen met het Amsterdam Dance Event (ADE) een verdiepend programma onder de naam ADE Sound Lab. Het programma is gericht op experimenten en onderzoek op het vlak van muziekinstrumenten, en beeld en geluid in relatie tot de dance-scene. Het programma maakt deel uit van het flankerend beleid van de Deelregering E-cultuur.

ADE Sound Lab is onderdeel van Amsterdam Dance Event, dat plaatsvindt van 14 t/m 18 oktober 2015. Tijdens ADE Sound Lab wordt de diepte gezocht op het gebied van geluidssynthese en innovatieve manieren om geluid te produceren. Daarnaast is er aandacht voor experimentele combinaties van geluid en visualisaties. Het programma bevat demonstraties, workshops en masterclasses. Er zijn lezingen, een DIY-area, jamsessies en optredens.

Open Oproep ADE Sound Lab
Het Stimuleringsfonds en ADE riepen in april makers, programmeurs en muzikanten op een projectvoorstel aan te dragen voor het ADE Sound Lab programma. ADE en het Stimuleringsfonds willen pioniers op het gebied van geluidssynthese en vernieuwende geluidsproductie de ruimte geven om te laten zien waar ze mee bezig zijn en hun projecten verder helpen ontwikkelen. ADE heeft uit de inzendingen een twaalftal interessante projecten geselecteerd welke passend zijn voor het programma.
Lees meer over de oproep in het archief Open Oproepen.

Gehonoreerde projecten:

My Brain, Your Brain - Ivo Bol
Kilkhor 02 - Jochem Esser
Gestural control of live sound and visuals by Chagall & mi.mu gloves - Chagall Music
Project DIPMDC - Sober Industries BV
OMSynth performance lab - Peter Edwards
Nerdsynth - Thomas Margolf
Leslie Pavilion - Arup
SonoHologram - Nick Verstand
Artists' instruments - Stichting STRP
Game of Life Sequencer / Cellular Automaton Installatie - Jan-Willem Hagenbeek
LightSeq - Kacper Ziemianin
Self pollinating voltage controlled light organ - Audio Escapades