<
actueel / nieuws

Selectie Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #2 en #3

22 april 2018

Naast de selectie van het parallelprogramma van het Nederlandse Paviljoen werden met de Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #2_development budget en Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #3_presentatie budget nog vijf andere projecten geselecteerd, die tijdens de Architectuur Biënnale in Venetië 2018 een fysieke, ruimtelijke bijdrage leveren aan de verkenning van het thema FREESPACE. Onder de titel FREESPACE grijpen curatoren Yvonne Farrell en Shelley McNamara deze Biënnale aan om de relatie tussen architectuur en maatschappij te agenderen.

selectie Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #2_development budget
Case Design (Anne Geenen & Samuel Barclay) en Crimson Architectural Historians zijn door de curatoren van de 16e Architectuur Biënnale in Venetië uitgenodigd voor het hoofdprogramma van de Arsenale en de Centrale Paviljoen in de Giardini deel te nemen. De projecten, die aan het hoofdprogramma deelnemen, mogen pas tijdens de previewdagen op 24 en 25 mei 2018 bekend worden gemaakt.

selectie Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië #3_presentatie budget
Cosmogonia Mundi
MAKE MOVE THINK
Architectuur in Nederland – Jaarboek
nai010 uitgevers met Lara Schrijver, Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort, Reinier de Graaf
Free Market
Jeffrey Bolhuis (AP+E) met Jo Anne Butler (Superfolk), Miriam Delaney (DIT), Tara Kennedy (Culturstruction), Orla Murphy (Custom) & Laurence Lord (AP+E)

event Thursday Night Live!
De 16e editie van de Architectuur Biënnale Venetië vindt plaats van 26 mei t/m 25 november 2018. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Het Nieuwe Instituut zetten hun reeks gezamenlijke events voort met een reflectie op de diverse verkenningen van het thema FREESPACE tijdens de Thursday Night Live! op donderdag 5 juli 2018.

Foto bovenaan: Anne Geenen, Case Design