<
actueel / nieuws

Selectie panelpicker SXSW

27 oktober 2014

Het Stimuleringsfonds heeft vier projecten geselecteerd vanuit de eerste ronde van de Open Oproep Deelname SXSW, gericht op het panelpicker programma. Op 7 november sluit de tweede ronde van deze open oproep, gericht op alle overige programmaonderdelen van SXSW binnen het Interactive en het Digital Domain programma.

South by Southwest festival 2015 (SXSW) vindt plaats van 13 tot en met 22 maart 2015 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie. Het Stimuleringsfonds roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op een van de programmaonderdelen van het SXSW 2015. Het fonds stelt tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project. Voorwaarde voor ondersteuning is dat uw project wordt geselecteerd door de SXSW organisatie.

Selectie eerste ronde
In de eerste ronde van de Open Oproep SXSW, die exclusief gericht was op deelname aan het panelpicker programma, ontving het Stimuleringsfonds 8 voorstellen. Het fonds is verheugd dat 4 partijen daadwerkelijk tot het programma zijn toegelaten en daarmee in aanmerking komen voor een reisbeurs van het fonds. Het gaat om voorstellen van Pauline van Dongen, SETUP, Ludomotion en Headmade. De organisatie van SXSW ontving 3300 voorstellen voor de Panelpicker en heeft slechts 15% van de voorstellen een plek kunnen bieden in het programma. De keuze is gemaakt door een programma jury en het publiek.

Sluitingsdatum tweede ronde
Op 7 november sluit de tweede ronde van deze open oproep, gericht op alle overige programmaonderdelen van SXSW binnen het Interactive en het Digital Domain programma.

>> Open Oproep Deelname SXSW

>> Open oproepen Stimuleringsfonds