<
actueel / nieuws

Simone Trum geselecteerd voor residency MMCA

16 januari 2017

Simone Trum van grafisch ontwerpbureau Team Thursday is geselecteerd voor een residency in het National Museum of Modern and Contemporary Art (MMCA) in Seoul, Zuid-Korea. Zij zal van mei tot en met augustus 2017 als resident bij het MMCA verblijven en een aantal activiteiten uitvoeren. Trum was één van de acht ontwerpers die een voorstel had ingediend in het kader van de Open Oproep Residency MMCA, Seoul 2017. Deze Open Oproep is in samenwerking met het Mondriaan Fonds. Zij boden een plek aan voor een kunstenaar.

Trum werkt tijdens haar verblijf bij MMCA aan een aantal projecten. Ook is ze voornemens om workshops en lezingen bij verschillende onderwijsinstellingen in Seoul te geven. Daarnaast wil ze in de resterende tijd een cursus Koreaanse kalligrafie volgen en een onderzoek doen naar de Koreaanse cultuur door middel van gesprekken en stadswandelingen. Haar ideeën, voortgang, inspiratie en projecten gaat ze presenteren op een dynamisch billboard, dat geplaatst wordt voor het MMCA. Volgens Trum een geschikt medium om het gesprek aan te gaan met andere residenten, passanten en haar studiopartner Loes van Esch, die in Nederland blijft. Tot slot wil zij tijdens haar verblijf reeds gelegde contacten in Seoul bestendigen door middel van herhaalbezoeken. Het grafisch ontwerpbureau Team Thursday, dat ze samen met Van Esch leidt, startte in november 2015 reeds met het opbouwen van een netwerk in Seoul naar aanleiding van hun project voor de internationale typografiebiënnale Typojanchi 2015.

Selectieprocedure
Alle voorstellen zijn voorgelegd aan Nikki Gonnissen, adviescommissielid bij de Deelregeling Internationalisering. Gonnissen heeft op basis van de beoordelingscriteria een shortlist opgesteld. Deze shortlist is, samen met de ingediende voorstellen, naar het MMCA gestuurd. Het MMCA heeft een selectiecommissie samengesteld die op basis van de shortlist een ontwerper heeft geselecteerd. Trum ontvangt een bijdrage van € 10.000 voor reis-, materiaal-, en verblijfskosten.

website

stimuleringsfonds.nl