<
actueel / nieuws

Sluitingsdatum ronde Talentontwikkeling

16 februari 2016

Ben je ambitieus en grensoverschrijdend? Ben je in de laatste vier jaar afgestudeerd en wil je je verder professioneel ontwikkelen? Dien dan je portfolio in en misschien word jij een van de nieuwe talenten met een beurs binnen het Programma Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De deadline voor de komende ronde is 2 maart 2016.

Met de deelregeling Talentontwikkeling ondersteunt het Stimuleringsfonds een nieuwe generatie professionals, werkzaam in architectuur, vormgeving en e-cultuur en alle mogelijke cross-overs. In één ronde per jaar worden beurzen verstrekt aan de meest talentvolle jonge ontwerpers. De geselecteerde ontwerpers ontvangen € 25.000 om in een periode van twaalf maanden ruimte te creëren voor de eigen ontwikkeling. Van dit budget is een deel vrij te besteden, een deel voor het ontwikkelen van (cultureel) ondernemerschap en een deel voor een gezamenlijke eindpresentatie.

Selectie
De regeling staat open voor iedereen die maximaal vier jaar geleden een diploma heeft gehaald aan een opleiding binnen de disciplines architectuur, vormgeving en e-cultuur. De selectie van de jaarlijkse lichting toptalenten bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde dienen makers een motivatiebrief en hun portfolio plus C.V. in. Een interdisciplinaire adviescommissie stelt een longlist samen uit alle inzendingen. In de tweede selectiefase wordt aan de personen op de longlist gevraagd naar een projectplan voor het komend jaar.

Talenten 2015
Afgelopen jaar zijn 33 uitzonderlijke talenten binnen deze deelregeling ondersteund, verdeeld over de disciplines architectuur, interieurarchitectuur, textielontwerp, grafisch ontwerp, illustratie, animatie, social design, productvormgeving, modevormgeving, schoenenontwerp en interactief media design.

Meer over Talenten 2015
Meer over het Programma Talentontwikkeling