<
actueel / nieuws

Snelwegverhalen

13 december 2011

Dagelijks maken honderdduizenden mensen gebruik van de snelweg. Door lange files, asociaal rijgedrag en grauwe omgeving kleeft er vaak een negatief imago aan het fenomeen snelweg. Kunstenaar Melle Smets en filosoof Bram Esser onderzoeken in de publicatie Snelwegverhalen of dit imago terecht is.

Dertig dagen lang reisden de auteurs over Nederlands grootste monumentale bouwwerk. Ze aten in wegrestaurants, bivakkeerden langs de snelweg en spraken met ondernemers op nabijgelegen bedrijventerreinen. Het resultaat is een publicatie waarin een divers en gelaagd beeld wordt gegeven van plekken die doorgaans niet de moeite waard worden gevonden om er goed naar te kijken.

Publicatie
Snelwegverhalen is een reisgids, cultuurkritiek en schelmenroman ineen. Het bevat onder andere portretten van snelwegbewoners, een overzicht van typische snelwegstreekproducten en de lezer krijgt tips om te overleven op de snelweg.

Presentatie
Op zaterdag 17 december wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan cultuurfilosoof René Boomkens. Daarnaast vindt ook de opening plaats van de tentoonstelling Snelwegkabinet met maquettes en gevonden voorwerpen van de expeditieleden en tekeningen van Kroko Schilte.

Tot stand gekomen met steun van het SfA.

Het Wilde Weten, Robert Fruinstraat 35, Rotterdam

Het programma start om 20.00 uur.
Meer informatie: Uitgeverij 010