<
actueel / nieuws

Stimuleringsfonds ondersteunt zestien Nederlandse partijen op SXSW

18 februari 2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt zestien Nederlandse partijen die hun projecten, producten en ideeën presenteren op South by Southwest 2015 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals ter wereld op het gebied van technologie, film en muziek. De geselecteerde partijen presenteren zich in het Interactive Programma, de Game Expo, Film & Digital Domain en Award competities. De projecten onderscheiden zich door een eigenzinnige insteek en een sterk design. Gezamenlijk tonen zij de veelzijdigheid van de Nederlandse creatieve industrie op het gebied van technologische innovatie, games, design, wearables, film en transmedia storytelling.

Het Utrechtse Medialab SETUP geeft een workshop Knuffeldrones over de rol van drones in onze samenleving; de prijswinnende interactieve documentaire Love Radio Rwanda is genomineerd in de Interactive Innovation competitie en het IDFA presenteert haar transmediale programma Immersive Reality. Ontwerper Pauline van Dongen is net als vorig jaar onderdeel van het festival, dit keer met het onderzoek 'Body Informed 3D Printed Fashion' over hoe via het lichaam verkregen data omgezet kan worden in 3D- geprinte patronen. Op de Game Expo zijn verschillende Nederlandse games te spelen, waaronder Bounden, een dansgame voor twee spelers op een smartphone die ontwikkeld werd in samenwerking met het Nationaal Ballet.

South by Southwest festival 2015 vindt plaats van 13 tot en met 22 maart 2015 in Austin, Texas en biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie. Het Stimuleringsfonds riep het afgelopen jaar makers op uit de e-cultuur, film- en game-industrie om een voorstel in te dienen dat is gericht op een van de programmaonderdelen van het SXSW 2015. Daaruit zijn de volgende zestien partijen geselecteerd:

Interactive Sessions & Workshops
Ludomotion - Workshop Interactive Narratives in Open Game Worlds
Pauline van Dongen - Body Informed 3D Printed Fashion
Stichting Next Nature - How Technology Becomes Nature
Stichting SETUP - Knuffeldrones
Headmade - Unspecialize! The More You Know the Less You See
Klasien van de Zandschulp - Tales for the Internet of Things: 'Catch up with your friends from the Golden Age'

Interactive Trade Show
Waag Society - Open Wetlab / Community laboratory for biotechnology

Interactive Awards
Prospektor - Love Radio Rwanda

Film & Digital Domain
Sonic Acts - Vertical Cinema
Unlisted Roots - Behind the Blue Screen
Idfa DocLab Showcase at SXSW 2015

Game Expo
Ragesquid - Action Henk
Game Oven Studios - Bounden
Self Made Miracle - Penarium

Rondom SXSW
Pause.fm en Tales & Tours - SXSW 2015 Guides