<
actueel / nieuws

Stimuleringsfonds zoekt talenten

28 januari 2015

Ben je ambitieus en grensoverschrijdend? Ben je in de laatste vier jaar afgestudeerd en wil je je verder professioneel ontwikkelen? Dien dan je portfolio in en misschien word jij een van de nieuwe talenten met een beurs binnen de Deelregeling Talentontwikkeling. De deadline voor de komende ronde is 4 maart 2015.

Met de Deelregeling Talentontwikkeling ondersteunt het Stimuleringsfonds een nieuwe generatie professionals, werkzaam in architectuur, vormgeving en e-cultuur en alle mogelijke cross-overs. In één ronde per jaar worden beurzen verstrekt aan de meest talentvolle jonge ontwerpers. De geselecteerde ontwerpers ontvangen €25.000 om in een periode van twaalf maanden ruimte te creëren voor de eigen ontwikkeling. Van dit budget is een deel vrij te besteden, een deel voor het ontwikkelen van (cultureel) ondernemerschap en een deel voor een gezamenlijke eindpresentatie.

Voorwaarden
De regeling staat open voor iedereen die maximaal vier jaar geleden een diploma heeft gehaald aan een opleiding binnen de disciplines architectuur, vormgeving en e-cultuur. Eenmaal gehonoreerd als talent vervalt de mogelijkheid om nog een keer mee te dingen.

Selectie
De selectie van de jaarlijkse lichting talenten bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde dienen makers hun portfolio in plus een motivatiebrief en c.v. Een interdisciplinaire adviescommissie stelt een longlist samen uit alle inzendingen. In de tweede selectiefase wordt aan de personen op de longlist gevraagd naar een projectplan voor het komend jaar. Op basis hiervan selecteert de commissie maximaal dertig talenten.

Talenten 2014
Afgelopen jaar zijn 38 uitzonderlijke talenten binnen deze deelregeling ondersteund, verdeeld over de disciplines architectuur, interieurarchitectuur, textielontwerp, sieradenontwerp, social design, productvormgeving, modevormgeving, grafisch ontwerp en e-cultuur.

Klik hier hier voor meer informatie.