<
actueel / nieuws

Terugblik Dutch Design Week 2021

29 oktober 2021

Van 16 tot en met 24 oktober 2021 vond de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie was op meerdere plekken in het Klokgebouw aanwezig. Hieronder een overzicht met (video)beelden en terug te kijken livestreams.

Stimuleringsfonds presents talent
In Hal 3 van het Klokgebouw toonde het Stimuleringsfonds de video-installatie 'Stimuleringsfonds presents talent' met één minuut durende filmportretten van 35 talenten. Jaarlijks krijgen opkomende ontwerptalenten actief op het gebied van ontwerp, architectuur en digitale cultuur dankzij een talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht. De lichting 2021 die te zien was in de video-installatie is nu ook te zien op ons Platform Talent.

 • Video-installatie 'Stimuleringsfonds Creatieve Industrie present talent'. Concept: Koehorst in 't Veld en Roel van Tour | Ontwerp: Koehorst in 't Veld | Video: Roel van Tour | Interview: Maarten Westerveen

 • Talent Talks
  Ter afsluiting van het ontwikkelingsjaar lieten we de ontwerptalenten aan het woord in zeven Talent Talks, waarin zij met elkaar en de moderators in gesprek gingen over actuele thema's die centraal staan in hun werk en praktijk. De zeven Talent Talks zijn hier terug te zien.
 • Talk 1: Fashion makers make fashion met moderator Meryem Slimani in gesprek met de talenten Bodil Ouedraogo, Inez Naomi en Marlou Breuls

 • Embassy of Health
  Aan de andere kant van Hal 3 in het Klokgebouw presenteerde de Embassy of Health met 'Chronic Health – vital changes for a caring society' elf vitale veranderingen voor een (ver)zorgende samenleving. De tentoonstelling zette je aan het denken over je eigen gezondheid en die van je omgeving. De Embassy of Health is een samenwerking tussen het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Waag, Philips Experience Design, Máxima MC, DesignLab Universiteit Twente, Health~Holland, AMS-IX, Health Hub Utrecht en Dutch Design Foundation.
 • In de expositie werden vier door het Stimuleringsfonds ondersteunde projecten gepresenteerd: Redesigning Psychiatry, FysiekFabriek, Een chronisch gezonde Van Deysselbuurt en Land & Hand

 • Land & Hand, een project van KETTER&Co, brengt in verschillende provincies mbo-studenten, ontwerpers, overheden en relevante partners samen in projecten die de potentie van het landschap, dat door de klimaatcrisis te leiden heeft, onderzoeken.

 • Conferentie Een thuis voor alle jongeren
  Als onderdeel van de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein organiseerden het Stimuleringsfonds, Jongeren Woonlab (TU/e Urban Labs, Springplank, Stichting Woonbedrijf Eindhoven), Stichting Zwerfjongeren Nederland en Kansfonds de conferentie 'Een thuis voor alle jongeren'. Tijdens de conferentie gingen (social) designers in gesprek met bestuurders, politici en ondernemers over hun concepten en ervaringen in het traject Nieuwe woonconcepten voor dak- en thuisloze jongeren van het Stimuleringsfonds en werd de publicatie 'Meer dan een dak boven je hoofd' uitgedeeld. Bekijk hieronder de livestream van de conferentie terug.

 • Foto's: Mark Bolk