<
actueel / nieuws

The Banality of Good in Londen

20 maart 2013

Op 26 maart opent de tentoonstelling The Banality of Good: Six decades of New Towns, Architects, Money and Politics van Crimson in het Royal Institute of British Architects in London. In de expositie, eerder te zien tijdens de Biënnale di Venezia 2012, analyseert Crimson de idealen die ten grondslag lagen aan zes New Towns die in de periode vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden zijn ontwikkeld.

De tentoonstelling heeft een bijzondere vorm. Per stad biedt een drieluik inzicht in het achterliggende concept en de maatschappelijke en sociale idealen van de zes steden, de realiteit van de stad en het stedenbouwkundige schema. De onderzochte New Towns zijn Stevenage (GB), Tema (Ghana) en Almere (Nederland), Alphaville-Tambore (Brazilië), Songjiang (China) en King Abdullah Economic City (Saoedi-Arabië). Crimson laat met deze tentoonstelling zien dat de ideeën die ten grondslag lagen aan de stedenbouw van de 20ste eeuw geen rol meer spelen in de ontwikkeling van de huidige generatie nieuwe steden.

De tentoonstelling is nog tot 10 mei 2013 te bekijken in het Royal Institute of British Architects, Londen, Verenigd Koninkrijk

Dit project is ondersteund vanuit de Deelregeling Architectuur:
>> Project the Banality of Good

website

www.crimsonweb.org