<
actueel / nieuws

Tijdelijk Museum – duurzame kunst voor mensen vanaf 4 jaar

19 juli 2012

In de leegstaande Toren Overhoeks in Amsterdam Noord (naast filmmuseum EYE) presenteert het Tijdelijk Museum deze zomer een nieuw mobiel tentoonstellingsconcept met opvallende kunstwerken en designobjecten die refereren aan duurzaamheid. Niet alleen de dagelijkse praktijk van duurzaam leven (zoals energiebesparing en gescheiden afval) komt aan bod, ook wordt het idee van duurzaamheid binnen de context van de menselijke fantasie geplaatst.

Er is werk te zien van architecten, vormgevers en beeldend kunstenaars, onder wie Roos Kalff, Robert Bradford, Grondvormen, Richard Kuiper, Arne Hendriks, Marjan Teeuwen, Wang Zhiyuan, We Make Carpets, De Groente uit Amsterdam, Francisco Camacho, Piet Hein Eek, Merel Karhof, Leonard van Munster, Klassiekers (Dutch Design & Sustainability zoals Tejo Remy, Jurgen Bey).

Het project is een initiatief van de Stichting 60 Layers of Cake als vervolg op een eerder project, waarin kunst op bouwlocaties in Amsterdam werd vertoond.

Voor het tentoonstellingsontwerp van 2012architecten is door het Stimuleringsfonds voor Architectuur een bijdrage geleverd.

De tentoonstelling loopt van 29 juni t/m 23 september 2012.

website

www.tijdelijkmuseum.org