<
actueel / nieuws

Regeling Internationalisering → Open oproep

IDFA DocLab Showcase at SXSW 2015

€ 6.000

IDFA Doclab wordt sinds haar oprichting in 2008 internationaal gerekend tot de vooraanstaande programma's op het gebied van nieuwe media toepassingen in relatie tot documentaire en storytelling. Tijdens SXSW organiseert IDFA Doclab voor de zevende keer verschillende sessies in de context van het Digital Domain Programma.

Zondag 15 maart, 2:00pm, Austin Suite, Convention Centre
DocLab presents: New Frontiers for VR and Interactive NonFiction

Terwijl het web volwassen wordt (en zijn onschuld verliest), zorgen technologische doorbraken op het gebied van virtual reality of biometrische data er voor dat de grenzen voor creatieve en interactieve manieren van storytelling telkens worden verlegd. Caspar Sonnen (oprichter van IDFA DocLab) leidt het publiek langs voorbeeldspellende projecten op het gebied van interactieve documentaire. Daarnaast verkent VR pionier Robert Overweg (Triple IT) de mogelijkheden om met nieuwe technologie valse herinneringen op te roepen.

Zondag 15 maart, 3:30pm, Austin Suite, Convention Centre
DocLab presents: How to Play with VR, Physical Spaces and Ink

VR maakt gebruik van elementen uit gamedesign en film. Maar wat gebeurt er wanneer de technologie wordt vergeleken met fysieke kunstvormen als theater, performance kunst of zelfs pen en papier?
In dit programma presenteert IDFA DocLab een speelse tekensessie met Jan Rothuizen en een live performance door We Are Anagram. Samen met het publiek onderzoeken zij de grenzen tussen mens en technologie, tussen fysieke en immersieve media.