<
actueel / nieuws

Triptiek - Beelden van een koninkrijk

20 januari 2011

Tijdens het IFFR 2011 gaat de film Triptiek - Beelden van een koninkrijk van Jan Ketelaars en Paul van den Wildenberg in première. Terrain Vague Film ontving subsidie van het SfA voor de totstandkoming van deze film waarin de droom van de tekentafel en de realiteit naast elkaar worden getoond.

Wonen, werken, ontspannen
In de vorm van een drieluik worden drie plekken in drie verschillende regio's van Nederland met elkaar in verband gebracht. Het gaat om recent ontworpen en bebouwde omgevingen die in hun verschijningsvorm en door de wijze waarop ze worden gebruikt het streven van mensen in de hedendaagse cultuur zichtbaar maken. De drie gekozen plekken omvatten het bekende spectrum van wonen, werken, ontspannen. Een Vinexwijk, een haven- en industriegebied en een entertainment gebied. Elke plek heeft een extreem, monomaan karakter door een eenzijdige gerichtheid op een van deze specifieke activiteiten. Hierdoor komt een vorm van absurditeit en een keerzijde van dit streven scherper naar voren.

Programmering IFFR
De vertoning vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari in het nieuwe LantarenVenster op de Wilhelminapier Rotterdam.
Nederland / 2011 / 60 min. / 16 : 9 / stereo / PAL / geen dialoog


Stichting Terrain Vague Film info@terrainvague.nl

IFFR http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl