<
actueel / nieuws

UITGESTELD: Get a Grant Groningen

05 maart 2020

Let op: in verband met het coronavirus is het Get a Grant Event in Groningen op 23 april uitgesteld tot nader order. Dit geldt voor de gehele reeks van vier bijeenkomsten in het land. Zodra de nieuwe data bekend zijn, vermelden we dat op de website.

Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z'n werk en waar moet je op letten? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Mondriaan Fonds organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende kunstenaars en ontwerpers. Kom op donderdag 23 april van 11.00 – 13.30 uur langs bij het Get a Grant Event bij de Academie Minerva in Groningen.

Het Get a Grant Event geeft een overzicht van wat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds te bieden hebben voor startende creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z'n werk en waar moet je op letten? Beeldend kunstenaar Maaike Knibbe en de ondersteunde illustrator Kalle Wolters van Studio Knetterijs vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je na afloop specifieke vragen stellen aan de fondsmedewerkers.

vragen
Naast fondsmedewerkers zal ook Bonnie Dumanaw aanwezig zijn, het aanspreekpunt namens de zes Rijkscultuurfondsen. Vragen die niet binnen één van de bijdragen van het Mondriaan Fonds of Stimuleringsfonds Creatieve Industrie vallen, kunnen bij Bonnie terecht.


 • get a grant events
  Sinds 2015 organiseren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds gezamenlijk drie tot vier gezamenlijke Get a Grant events; bijeenkomsten om (net) startende kunstenaars en ontwerpers, studenten en alumni te informeren over de subsidiemogelijkheden van beide fondsen.

  Deze bijeenkomst is de eerste in de reeks van vier Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten van dit jaar. Later in het jaar zullen Get a Grant events worden georganiseerd in Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Data en locaties worden later bekendgemaakt.

  locatie: Academie Minerva, Praediniussingel 59 in Groningen
  voertaal: Engels
  toegang: gratis
  aanmelden: s.v.p. aanmelden via deze link
  sprekers Mondriaanfonds: de ondersteunde beeldend kunstenaar Maaike Knibbe en Betty Man (communicatie)
  sprekers Stimuleringsfonds: de ondersteunde illustrator Kalle Wolters van Studio Knetterijs en Sharvin Ramjan (stafmedewerker Talentontwikkeling)
  moderator: Lieselot van Damme
 • Tijdens Get a Grant Amsterdam vertelde Teodora Stojković (TeYosh) meer over het aanvragen van de talentontwikkelingbeurs