<
actueel / nieuws

Uitnodiging prijsuitreiking Hedy d'Ancona-prijs op 5 juni

15 mei 2014

TNO en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie reiken op donderdag 5 juni 2014 de Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur uit. Tijdens deze feestelijke prijsuitreiking wordt, in aanwezigheid van directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van OCW Marjan Hammersma en Hedy d'Ancona, het winnende project uit de zeven nominaties bekendgemaakt. Deze tweejaarlijkse geldprijs van €20.000 is gericht op voorbeeldige zorgomgevingen waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen.

U bent van harte uitgenodigd om deze prijsuitreiking bij te wonen. U dient zich wel aan te melden via info@stimuleringsfonds.nl o.v.v. Prijsuitreiking Hedy d'Ancona-prijs 2014.

Tijdstip prijsuitreiking: 14.00 – 17.30
Locatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam

Programma Hedy d'Ancona-prijsuitreiking
14.00 Inloop
14.30 Start zaalprogramma
14.40 Margo Trappenburg, hoofddocent bij Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, reflecteert op het beleid dat is ingezet voor bezuinigingen in de zorg met name voor de care
15.00 Bijdrage over cure door jurylid Mark Kramer, hoogleraar en afdelingshoofd Interne Geneeskunde VUmc
15.15 Inbedding van Hedy d'Ancona-prijs in cultuurbeleid door Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van OCW
15.25 Inleiding door Gilian Schrofer, juryvoorzitter
15.40 Prijsuitreiking door Hedy d'Ancona, aansluitend presentatie eerste exemplaar publicatie
16.00 Borrel

Publicatie Hedy d'Ancona-prijs 2014
Tijdens deze prijsuitreiking wordt eveneens het eerste exemplaar van de publicatie Hedy d'Ancona-prijs 2014 gepresenteerd. De publicatie bevat naast het juryrapport ook beeldmateriaal van alle inzendingen, nominaties, shortlist en prijswinnaar. Bovendien zijn een zestal essays opgenomen die ingaan op actuele thema's als opvang kwetsbare groepen, zelforganisatie in de zorg, de gezonde stad en zorginnovaties. De publicatie is vanaf 5 juni beschikbaar en kosteloos te bestellen via info@stimuleringsfonds.nl. Meer informatie over de Hedy d'Ancona-prijs en de genomineerden kunt u vinden op de website www.hedydanconaprijs.nl.

Hedy d'Ancona-prijs bij AVRO's Kunstuur
AVRO's Kunstuur besteedt in de zevendelige serie Zie Zorg aandacht aan de Hedy d'Ancona-prijs, met op zondag 18 mei een reportage over woonservice De Keyzer (18.50 uur op Nederland 2). Iedere week wordt een van de zeven genomineerde projecten in beeld gebracht. Kijk hier voor een overzicht van alle uitzendingen.