<
actueel / nieuws

Uitslag eerste ronde E-cultuur

25 april 2016

De kwaliteit en de relevantie van de aanvragen op gebied van e-cultuur blijven toenemen. Ontwerpers en makers werken veel samen met andere culturele disciplines, waardoor e-cultuur een steeds groter gebied bestrijkt. Tegelijkertijd zoeken de aanvragers - naast deze verbreding - de diepte op, en draagt men de inhoudelijke en onderzoekende waarde hoog in het vaandel.

Uitslag eerste ronde 2016
De ronde heeft geleid tot het honoreren van 15 projecten. Van de gehonoreerde aanvragen zijn drie aanvragen specifiek gericht op de eerste onderzoeksfase.

Het niveau van de aanvragen was sterk wisselend. De commissie was over het geheel eensgezind in haar oordeel. Mede door het stimuleren van crossovers binnen het gebied van e-cultuur, liggen de vormen van de gehonoreerde projecten zeer ver uit elkaar. Onder meer aanvragen voor applicaties, audiovisuele producties, evenementen, publicaties, ontwerpend onderzoek en websites vinden hun weg naar het Stimuleringsfonds en zijn ondersteund in deze eerste ronde van de Deelregeling E-Cultuur.

Alle ingediende voorstellen zijn voorgelegd aan een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit Kristina Andersen, Josephine Bosma, Veerle Devreese, Sandra Fauconnier, Jop Japenga en Adriaan Wormgoor. Na uitvoerig beraad is de commissie tot de volgende toekenningen gekomen:

Stichting WORM – The Smart Kitchen
Meneer Palma Audiovisual Director– Algorithmic Montage
Marloes de Valk – What remains
Marieke van der Lippe – Beeldconcert Caleidoscoop-Shéhérazade
Tijs Ham – WMWM
PolakVanBekkum – The Empathy Jump
Nuages Gris – Immaterialicious
Marnix de Nijs – Ghosted Views
Stichting Dansateliers – HASHTAG
Stichting Generale Oost – The Definition of Now
Amsterdam Museum – De Digitale Stad herleeft
Stichting Paradox – 48 Stories
Valiz – Lost and Living (in) Archives

Rondes in 2016
De Deelregeling E-cultuur heeft in 2016 nog drie rondes, de eerstvolgende sluitingsdatum is op 11 mei. De derde en vierde ronde in 2016 sluiten respectievelijk op 10 augustus en 5 oktober.

Voor meer informatie zie de pagina Deelregeling E-cultuur.