<
actueel / nieuws

Vacature Stafmedewerker

29 april 2021

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. Jaarlijks ondersteunen we meer dan 750 bijzondere en vernieuwende projecten van ontwerpers en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele (ruimtelijke) ontwerppraktijk. Het Stimuleringsfonds telt op dit moment circa 45 medewerkers en beschikt over een jaarbudget van ongeveer 30 miljoen euro.

Het versterken van de rol van ontwerp bij de aanpak van complexe maatschappelijke opgaven is in de komende jaren, mede door covid-19, één van de speerpunten van het fonds. Een goede samenwerking tussen ontwerpers en opdrachtgevers in het publieke domein is daarbij van groot belang. Voor enkele grote vernieuwende opdrachten heeft het Stimuleringsfonds speciale projectteams ingericht. Ter versterking van het projectteam Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp is het Stimuleringsfonds per direct op zoek naar een:

Stafmedewerker (Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp)
32/36 uur per week

functie-inhoud
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega met circa 6 jaar relevante werkervaring. Als stafmedewerker werk je aan de uitvoering van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp en de organisatie van specifieke open oproepen. In 2021 verwachten wij vanuit deze regeling circa 200 vouchers te verstrekken, waarmee extra ontwerpkracht kan worden ingezet bij het verkennen en versterken van lokaal en regionaal ruimtelijk beleid op het gebied van complexe maatschappelijke opgaven. Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van aanvragers en bereidt de beoordeling van aanvragen door adviescommissies voor. Je geeft voorlichting over de mogelijkheden van subsidieverlening, toetst ingediende aanvragen op formele eisen en volledigheid en stelt bestuursadviezen op. Verder heb je een verbindende rol in het koppelen van ruimtelijk ontwerpers en opdrachtgevers in het publieke domein. Denk daarbij onder andere aan architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten; en aan decentrale overheden en semipublieke organisaties zoals gemeenten, provincies, waterschappen, corporaties, uitvoeringsorganisaties en/of regionale samenwerkingsverbanden. Tot slot ben je betrokken bij het naar buiten brengen van resultaten die uit ondersteunde projecten voortkomen.

Aanleiding voor deze vacature is een grote opdracht die de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan het fonds heeft verstrekt voor het uitvoeren van een covid-19-steunprogramma voor het ontwerpveld in 2021.

functie-eisen

kennis van en aantoonbare werkervaring op het vlak van ruimtelijk ontwerp en/of opdrachtgeverschap in het publieke domein;
academisch werk- en denkniveau;
uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern);
uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk; en
snelle schakelaar en leergierig.

diversiteit
Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, thuiswerkovereenkomst en een goede pensioenregeling. De aanstelling is, in eerste instantie, voor een jaar. Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 3.990,- op basis van een fulltime 36-urige werkweek.

sollicitaties
Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief CV, tot en met 13 mei 2021 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Maarten Tas. Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met Maarten Tas, coördinator/projectleider van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp 010 - 310 79 37. De eerste gespreksronde is gepland op 25 mei 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld.