<
actueel / nieuws

Vier vouchers verstrekt voor SXSW 2017

29 januari 2017

In november stelde het Stimuleringsfonds vouchers beschikbaar voor makers die zich presenteren in het officiële programma van South by Southwest (SXSW) in maart 2017 in Austin, Texas. In totaal zijn er elf voorstellen ingediend, waarvan een deel ook daadwerkelijk is opgenomen in het officiële programma van het festival en daarmee aanspraak maakt op een voucher. Uit de voorstellen zijn vier presentaties geselecteerd, die ieder een bedrag van €3.000 ontvangen als tegemoetkoming voor reis- en verblijfkosten. De projecten manifesteren zich zowel in het Interactive, Film, Gaming als Art programma.

In de beoordeling is gekeken naar de kwaliteit van het voorstel, de kwaliteit van het project en de verwachte impact van een presentatie op het festival voor de maker en de Nederlandse creatieve industrie. De volgende vouchers zijn verstrekt:

Circus Family
Illusive Games
Klasien van Zandschulp
Next Nature Network

Naast deze vouchers presenteert ook maker Nick Verstand de installatie Polaris op het festival, waarvoor hij ondersteuning ontving via de Deelregeling Digitale Cultuur.

Fotografie: Nick Helderman