<
actueel / nieuws

Vouchers voor deelname SXSW 2020

25 oktober 2019

Op 13 tot en met 22 maart 2020 vindt de nieuwe editie van South by Southwest plaats in Austin, Texas. Dit festival staat bekend om zijn veelzijdige en cutting edge programma op het gebied van muziek, technologie, film en alle mogelijke cross-overs tussen deze disciplines. Nederlandse makers en ontwerpers die een plaats weten te veroveren in het officiële programma, kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning van het Stimuleringsfonds.

Het Stimuleringsfonds stelt zes vouchers ter beschikking voor door SXSW geselecteerde Nederlandse partijen die tijdens het festival deelnemen in het officiële programma. De vouchers bedragen € 3.000 en zijn bedoeld als tegemoetkoming in de reis- en verblijfkosten. Daarnaast reserveert het fonds een bedrag van maximaal € 30.000 voor productiekosten te dekken van twee projecten die direct samenhangen met presentaties in het Art Program. Dit bedrag wil het Stimuleringsfonds gelijkmatig verdelen over twee projecten.

hoe kom ik terecht in het officiële programma?
Het programma van SXSW heeft een open structuur. Dat wil zeggen dat iedereen een projectvoorstel kan indienen in een van de daarvoor bedoelde programmaonderdelen op de website van SXSW. Uit alle inzendingen die het festival vanuit de hele wereld ontvangt wordt een programma samengesteld. Deadlines van een aantal van deze onderdelen zijn inmiddels al gesloten. Een overzicht van alle deadlines vind je hier.

hoe kom ik in aanmerking voor een ondersteuning?
Voorwaarde voor een voucher is dat de ontvanger is geselecteerd voor deelname in een van de volgende programmaonderdelen:

het 'interactive'-onderdeel binnen het conferentieprogramma;
de Virtual Cinema exhibition of;
het SXSW Art program (deadline 11 oktober)

Deelnemers aan andere festivalonderdelen zoals de Game Expo, de Trade show of de verschillende award competities komen niet in aanmerking voor ondersteuning, tenzij hier zwaarwegende argumenten voor zijn. Het conferentieprogramma wordt samengesteld door middel van de zogenaamde 'panelpicker' waar iedereen zijn ideeën of onderwerpen voor een sessie, workshop of presentatie kan indienen. Hierdoor bestaat de conferentie uit talloze grote en kleine deelsessies. Het fonds verstrekt maximaal twee vouchers per sessie.

Het fonds speelt geen rol in de selectie van de ingezonden voorstellen.

aanvragen
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een voucher dan is het raadzaam om eerst contact op te nemen met het fonds, voordat je een voorstel indient bij SXSW. Bij eventuele selectie door SXSW is de bedenktijd om definitief ja te zeggen namelijk zeer kort. Het toekennen van de vouchers gaat op volgorde van aanmelding, nadat een bevestiging van selectie door SXSW bij het fonds is ingediend.

Aanvragen voor een voucher of productiebudget kunnen uitsluitend via de online aanvraagomgeving worden gedaan. Kies hiervoor de 'voucher regeling SXSW 2020'. Aanvragen kan tot uiterlijk 1 februari 2020 zolang het maximaal aantal vouchers nog niet is verstrekt.

Het is niet mogelijk om via de reguliere voucherprocedure aan te vragen voor deelname aan SXSW.

meer informatie
Voor meer informatie over de SXSW voucherprocedure kunt u contact opnemen met Sean Gilis via s.gilis@stimuleringsfonds.nl of bel 010-436 1600.

Foto bovenaan: SXSW 2018 door Ann Alva Wieding