<
actueel / nieuws

VPRO's Leve de Stad en Droomstad

02 april 2012

Op 19 april start de vijfde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) onder de titel Making City. De VPRO haakt hier op in met het thema Leve de Stad. De VPRO duikt een week lang op radio, televisie, digitaal en in de gids de stad in en gaat op zoek naar de mensen die bezig zijn vorm en inhoud te geven aan het verbeteren van de stad en de leefbaarheid ervan.

Met Leve de Stad wil de VPRO een stem geven aan de bewoners van de stad. Door ze te wijzen op interessante projecten, door inspirerende ideeën te verspreiden en door het maatschappelijk debat over de leefomgeving te stimuleren. Maar bovenal door het verhaal te vertellen van de stadsbewoner zelf.

Op 12 april is de Kick Off van Leve de Stad.

Droomstad
Droomstad is een verzameling van dertig korte filmpjes over actieve burgers die een goed idee hadden voor de buurt en hun plan ten uitvoer hebben gebracht. De verhalen zijn verschillend en de steden zijn divers, maar de energie en het enthousiasme van al deze stadsbewoners werkt aanstekelijk en is bemoedigend in tijden van bezuiniging.

Vanaf 29 maart plaatst Droomstad de filmpjes online en vanaf 12 april kan op de website gestemd worden op het beste initiatief. Vanaf 9 april worden ze ook op Nederland 2 uitgezonden tussen de reguliere programmering in. Op 19 mei is de prijsuitreiking.

Droomstad wordt mede mogelijk gemaakt door het SfA.

website Leve de Stad

website Droomstad