<
actueel / nieuws

WATERWORKS: Vivir con Agua

04 juni 2012

De tentoonstelling WATERWORKS: Vivir con Agua toert sinds maart 2012 langs verschillende steden in Mexico. Doel van het project is het vergroten van de samenwerking tussen Nederland en Mexico's publieke en private sectoren op het gebied van water. De expositie toont voorbeelden uit Nederland die kunnen bijdragen aan het veranderen van de omgang met water in de Mexicaanse ontwerppraktijk.

Geopend
De tentoonstelling WATERWORKS: Vivir con Agua is in maart tijdens de conferentie VIVIR CON AGUA, México y los Países Bajos compartiendo experiencias in Instituto Politecnico National in Mexcio geopend. Centraal thema is watermanagement in relatie tot architectuur, stedenbouw en planologie. In Mexico zijn veel gebieden die te kampen hebben met waterproblematiek zoals droogte en extreme wateroverlast.

Tentoonstelling
De voorbeelden uit Nederland kunnen bijdragen aan het veranderen van de omgang met water in de Mexicaanse ontwerppraktijk.
De tentoonstelling reist naar diverse instellingen binnen Mexico. Te zien zijn projecten van Nederlandse bureaus zoals West 8, Marlies Rohmer, MAP Urban Strategies, Van Bergen Kolpa, Arons in Gelauff, Robbert de Kooning, KCAP, MVRDV en De URBANISTEN.

mei tot juni:
UNAM, facultad de architectura, Ciudad de Mexico
juni tot juli:
Stadhuis Zapopan, Guadalajara
sept. tot okt.:
Biblioteca Universitaria Raúl Rangel Frías, Monterrey

Het waterproject is een partnership tussen de Fundación Gonzalo Río Arronte (FGRA) en el Instituto Politecnico Nacional (IPN). Beide organisaties dragen bij met onder andere ervaringen en kennis. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden tijdens het waterproject, waaronder vier seminars en de expositie Waterworks.
Het project is tot stand gekomen met steun uit de Deelregeling Internationale Projecten.
Georganiseerd door Daf architecten.