<
actueel / nieuws

Zie Zorg

25 maart 2010

Zaterdag 12 juni is de laatste uitzending van ZIE ZORG te zien in AVRO's KunstUur. ZIE ZORG is een reeks van zes afleveringen over de rol van architectuur en kunst bij zorginstellingen.

De AVRO zond, voorafgaand aan de prijsuitreiking op 1 juni, een zesdelige reeks uit over de ingezonden projecten van de Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur. De betekenis die architectuur voor de zorg kan hebben werd belicht aan de hand van tien projecten, die door de jury op de shortlist waren geplaatst voor nominatie.

Uitzendingen
Iedere aflevering is gewijd aan een thema.
27 maart: ziekenhuizen
3 april: psychiatrie
10 april: ouderenzorg
17 april: geestelijke gehandicaptenzorg
24 april: maatschappelijke zorg
12 juni: afsluitende aflevering

De uitzendingen begonnen op 27 maart, binnen AVRO's KunstUur op zaterdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur op Ned.2. De daarop volgende zaterdag vond de herhaling plaats om 11.00 uur 's ochtends. Na de prijsuitreiking zendt de AVRO op 12 juni een speciale, afsluitende aflevering uit. Alle afleveringen zijn terug te kijken via de website van AVRO's KunstUur. Of u vraagt de publicatie aan die bij de prijs is verschenen. Hierbij is een DVD gevoegd met alle afleveringen.
sfa@architectuurfonds.nl

ZIE ZORG is een samenwerking tussen de AVRO, het Stimuleringsfonds voor Architectuur en SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte). Naast het portret van twee zorggebouwen is in iedere uitzending een kunstproject opgenomen. Aanleiding voor de samenwerking met SKOR was de lancering van de publicatie De Collectie - 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen.

De Praktijk
Ook op AVRO Radio 1 is aandacht besteed aan kunst en architectuur in de zorg. Iedere woensdagmiddag in De Praktijk tussen 14.45 en 15.00 uur.

Meer informatie over de prijs, prijswinnaar, publicatie, de ingezonden projecten en de samenstelling van de jury is te vinden op www.hedydanconaprijs.nl