De nieuwe ruimte

Deze kennispagina biedt een overzicht van de open oproepen en activiteiten die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceert en organiseert in het kader van Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp 2021 (VRO) en het Actieprogramma Ruimtelijke Ontwerp 2021–2024 (ARO), die zich beide richten op ontwerpend onderzoek. Daarnaast zullen op deze pagina (tussentijdse) inzichten en resultaten worden gedeeld van zowel VRO als ARO.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief 'De nieuwe ruimte' over ruimtelijk ontwerp, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp via: voucherregeling@stimuleringsfonds.nl

Mail het projectteam Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp via: actieprogramma@stimuleringsfonds.nl

of bel: +31 (0) 10 310 79 37

<
De nieuwe ruimte

8 november: Online spreekuur Voucherreling Ruimtelijk Ontwerp

19 oktober 2021

Bent u van plan een aanvraag in te dienen bij een van de vier openstaande oproepen van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert op maandag 8 november een online spreekuur over de oproepen.

Meld u hier aan >

Update: de datum van dit spreekuur is verzet van 5 november naar 8 november.

Tijdens het online spreekuur bieden we de mogelijkheid om aanvullende informatie over de open oproep van uw keuze te krijgen. Er is ruimte om vragen te stellen of uw projectidee alvast aan een fondsmedewerker voor te leggen. Wij geven u graag gerichte feedback en kunnen helpen bij het aanscherpen van uw vraagstelling, zodat u de volgende stap kunt zetten.

De vier huidige open oproepen zijn:

Vitale steden en dorpen #2
Duurzame economie en ruimte #2
Ruimte voor klimaat en energie #2
Toekomstbestendig landelijk gebied #2

Datum: maandag 8 november 2021
Tijd: 10.00 uur - 11.00 uur
Aanmelden: meld u hier aan

Over Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp
Met de open oproepen van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp nodigt het Stimuleringsfonds (semi)publieke organisaties en ruimtelijk ontwerpers uit om samen een aanvraag in te dienen voor een innovatievoucher. Met de voucher kunnen (semi)publieke organisaties extra ontwerpkracht van ruimtelijk ontwerpers inschakelen bij het verkennen en versterken van hun beleid. Het biedt de mogelijkheid om de kosten van een ontwerpend onderzoek naar een concrete casus of ontwerpvraag te financieren, waarbij ook specifiek aandacht uitgaat naar de manier waarop wordt samengewerkt en resultaten en inzichten worden gedeeld.