<
het fonds / organisatie / publicaties

Crossover Works #5

Het plastic uit de oceaan halen, stroom opwekken met je jas en trauma's verwerken met een game. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn de eerste resultaten veelbelovend. Met een creatieve benadering, een dosis designdenken en het delen van kennis kom je een heel eind. In dit boekje vertellen ontwerpers van innovatieve producten en diensten hoe ze dat aanpakken. Cross­overs vanuit de creatieve industrie: ze leiden vaak tot verrassende vondsten en verbeteringen.

Crossover Works is een serie publicaties van de Federatie Dutch Creative Industries in samenwerking met CLICKNL, Dutch Creative Council, Kamer van Koophandel en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, waarin de succesvolle resultaten worden beschreven van samenwerking van de creatieve industrie met andere topsectoren.

Naast essays over crossovers in het onderwijs, de ontwerpbenadering van problemen en de invloed van design op sociale vraagstukken, bevat Crossover Works #5 casebeschrijvingen van baanbrekende designprojecten als Refugee Republic, Amsterdecks zwemsteigers, The Ocean Cleanup, Achilles Initiative (een game die militairen helpt trauma's te verwerken) en de BMW i8 sportwagen.

Download onderstaande digitale versie of bestel gratis de nieuwste editie.