<
het fonds / organisatie / publicaties

Hedy d'Ancona-prijs 2012

Nominaties, winnaars en essays Hedy d'Ancona-prijs 2012

"Hoe belangrijk is het creëren van een healing environment, het scheppen van een aangenaam onderkomen voor mensen die tijdelijk of voorgoed zijn aangewezen op zorg. De achterliggende gedachte is dat een uitgesproken visie op hoe die zorg moet worden verleend, (...) kan leiden tot bijzondere architectuur." (Hedy d'Ancona)

  • De prijs
    De Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur stimuleert de innovatie van zorgconcepten in relatie tot architectuur, functionaliteit, welzijn, interieur, techniek en omgeving. De prijs gaat niet over een mooi gebouw zonder meer. De prijs is bedoeld voor dienstbare architectuur in de zorgwereld en wordt toegekend aan het project dat er het beste in slaagt om een innovatief zorgconcept te verbinden aan een kwalitatief rijke omgeving, waarbij die omgeving het welzijn van patiënten, cliënten, personeel, vrijwilligers, familieleden en bezoekers ondersteunt.
  • De publicatie
    Bij de tweede ronde van de Hedy d'Ancona-prijs is nu een publicatie verschenen. Met plezier sturen wij u een exemplaar.

    Naast vijf essays die ingaan op de vermaatschappelijking van zorg, nieuwe opdrachtgevers, de zin en onzin van healing environment en de rol van kunst voor de psychische beleving van patiënten, zijn alle 101 inzendingen, nominaties, shortlist en uiteraard de prijswinnaars in de publicatie vertegenwoordigd. Met een dvd van ZIE ZORG, een reeks van zes televisie-uitzendingen over de rol van architectuur bij zorginstellingen.

    Een of meerdere exemplaren van de publicatie zijn gratis te bestellen bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Stuur uw naam en postadres naar info@stimuleringsfonds.nl.